Pariziene cu mere

de danamatei in Prajituri, 21 Noi 2011 | 16243 vizualizari

 

Sursa : http://www.lalena.ro/235-reteta-pariziene-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 2 lingurite miere
  • 100-150 gr zahar (dupa gust)
  • 150 ml lapte caldut
  • 2 oua          +1 ou pt uns
  • 100 gr unt moale
  • 1 1/2 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vavilie.
  • 1 kg mere+150 gr zahar pentru umplutura+ 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Se pun ingredientele lichide (laptele, ouale, untul, mierea) in cuva masinii de facut paine, apoi punem ingredientele uscate. Se selecteaza programul de framantare-dospire. 

Cat timp masina ne face treaba spalam merele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Se pun la calit cu zaharul(150 gr) si scortisoara. Se calesc 15 min, apoi se pun merele la scurs.

Cand aluatul este gata se infaineaza masa si se imparte aluatul in 12 bilute (puteti face mai multe, ies destul de mari). Se intinde fiecare biluta intr-un dreptunghi, in partea de sus se pun 2 linguri de mar,se ruleaza odata, se inchide bine la capete sa nu iasa marul, iar cealalta jumatate de dreptunghi se taie fasii de cca 1 cm latime si se pun una cate una peste jumatatea cu mar.

Se mai lasa 10 min la crescut, se ung cu oul batut bine(intreg) si se da la cuptor la foc potrivit cca 20-30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere